Oftest stillede spørgsmål
På denne side kan du læse de spørgsmål vi oftest bliver stillet.
Du er ligeledes velkommen til selv at stille eventuelle spørgsmål, ved at udfylde formuleren ved siden af
Når kuldet annonceres (Parring eller fødsel) vil der blive åbnet for henvendelser.
Vi har valgt at ændre denne procedure, da der desværre ligger for meget arbejde i at kontakte 100-200 mennesker, hvor en del ikke vender tilbage.
Nej – alle interesserede vil blive kontaktet, når der er et kuld på vej. Du vil herefter skulle svare på nogle simple spørgsmål, så vi bedre ved hvad du har af forventninger til en hvalp, samt til os, hvem du er, etc.
Vi har ikke pr. definition en venteliste, men mere en interesseliste
Intet besøg – ingen hvalp. Vi vil meget gerne se hvem I er, og få en god snak. Derudover er det en god idé for jer at se tæven, samt møde os der omgås hundene til dagligt. Hvis i ikke kan lide os, hundene eller hjemmet, så er der jo ingen grund til at gå videre.
UPDATE: Grundet COVID-19 er der ikke garanti for at det er muligt at besøge. Vi forventer derfor at i står klar til evt et Skype møde, så i kan se hundene og hjemmet online, og vi kan sætte ansigter på jer, såfremt fysisk møde viser sig umuligt.
Ja, i er meget velkommen til at besøge hvalpene, fra de er 3 uger gamle. Vi kræver minimum et besøg inden reservering, men i er velkommen til at komme forbi flere gange efter aftale, inden hvalpen skal med hjem. På denne måde lærer de også jer, og jeres lugt, at kende.
UPDATE: Grundet COVID-19, og et hjem med særligt sårbare, vil der være krav om mundbind for alle uanset alder.
Vi holder jer, opdateret omkring ændringer, såfremt der kommer nyt omkring eventuelle restriktioner, eller anbefalinger. Ved øget smittetryk forbeholder os til enhver tid retten til at frasige fysiske besøg.
Nej, det kan I ikke.
Hvalpen udvælges ud fra hvem i er, og hvad i kan tilbyde den. I kan derfor hjælpe os med at sammensætte det helt rigtige match, ved at fortælle om jeres hverdag, og planer. Er det en aktiv livsstil? Skal i til lydighedskonkurrencer? Ønsker i en sofahund? Interesserer i jer for avl og udstilling?
Det er muligt at ønske en hvalp, men det er ingen garanti for at det er den som passer til jer, eller er den der bliver jer tildelt.
Eneste ting der opfyldes, er det ønskede køn.
Hvalpene fordeles i deres 7-8 leveuge
Udseendemæssigt er der lidt forskel. Hannerne er typisk mere kraftige end tæverne, og en smule højere. Derudover har de en kraftigere manke.
Sindsmæssigt vil jeg sige det er en smagssag hvad man er til.
Tæverne kommer i løbetid to gange om året, hvorunder de bløder og kan virke nedstemt.
En hanhund markere sit territorium hele året, og er ligeledes interesseret i tæverne i området, når de er i løbetid. Man kan opleve de får nedsat appetit, og bliver ukoncentrerede.
De kan opnå samme resultater i træningsmæssig sammenhæng.
Mønstring kræver ikke den store træning. Hunden skal kunne gå nogenlunde pænt i snor, og det er en klar fordel at den kan kommandoen “stå”.
Aura var glad for at sitte, og vi havde ikke trænet at gå pænt – dog kom vi helskindet igennem alligevel. Det kan dog trække ned på hundens præsentation, så det er anbefalelsesværdigt at træne det lidt.
Vi faldt selv over racen ved et tilfælde. Camilla var oprindeligt på udkig efter en samojede, men kom da forbi Dansk spids, og var solgt på stedet. Ved nærmere læsning om racerne, var Dansk spids er bedre match på alle måder, og i dag er det dem der 100% har vores hjerte.
Vi har selv to hunde – Aura og hendes nye hvalp . Derudover har vi Auras hvalp Nova, som bor ved Camillas mor. Vores hunde er familiehunde, men vi ønsker at bidrage til bevaring af racen, og deltager derfor i avlen.
Vi bor selv ret centralt i Roskilde, hvor de bliver udsat for bylivet her. Dette tager de meget pænt, og er ikke plaget af hverken støj, biler eller tog. De har været med på stationen, og ude og køre med tog, som de tager rigtig pænt.
Auras mor, Luna, har boet i ungdomsbolig med Camilla, i et års tid, som hun på ingen måde var generet af. Når bare hun kom ud på regelmæssige gåture, og en tur i den nærliggende hundegård, så var hun fint tilfreds.
Nu bor de i rækkehus, med nære naboer. Selvfølgelig giver de lyd, hvis der er nogen der passerer haven, men jeg vil ikke mene de er voldsomt gøende, og vi har ikke oplevet klager fra naboer.
Ja, Aura fik sit første kuld i April 2020. 8 sunde og raske hvalpe, som alle bor ved gode, og glade familier.
Det er vigtigt for os, at hvalpene kommer herfra godt socialiseret, og miljøtrænet, så de er klar på “det virkelige liv”.
De vil have mødt mange forskellige mennesker, i alle aldre, været ude og køre bil, blevet luftet i snor, også fremmede steder. Været udsat for forskellige lyde, vænnet til bur, og udsat for forskellige dufte, og terræn.
UPDATE: Grundet COVID-19 kan der kommer udfordringer i forhold til socialisering. Vi vil gøre vores bedste, for at udsætte hvalpene for så mange ting som muligt, men der vil desværre være begrænsninger.
Vi har vores begrænsninger i disse tider. Vi følger anbefalingerne, hvilket også gør, at så længe dette står på, så har vi desværre ikke mulighed for at lade hvalpene møde fremmede mennesker.
Der er derfor et større socialiserings arbejde for de kommende familier, end der ellers ville have været. Hvalpene vil møde fremmede på afstand, og vil ellers kun møde nære familiemedlemmer.
De vil møde halvsøster Nova, som vil gæste, og fungere som “fremmed hund”, samt møde kaniner og katte.
De vil komme ud og køre i bil, mærke græs, sand, asfalt, og andet under poterne. Opleve den trafik der måtte være, og vil ellers møde egen bil, cykler etc.
Fødekassen står i stuen, og hvalpene vokser ligeledes op her, hvor de vil blive udsat for alle hverdagens lyde og gøremål, og være en del af den daglige rutine.
Prisen for en hvalp er 17.000kr (Pr 1/1-2021), men kan ændre sig.
Hvalpene leveres med stambog fra Dansk Kennel Klub, samt lovpligtig registrering i Dansk hunderegister. De har en sundhedsattest fra dyrlægen, har fået ormekur og er ID-mærket med chip, samt første vaccination. Der medfølger desuden en lille godtepose.
Ved reservation betales et reservationsgebyr på 2000kr. Dette tilbagebetales ikke ved fortrydelse, men dog hvis det sker at hvalpen bliver syg, eller dør, inden overlevering. De resterende 15.000kr betales ved afhentning af hvalpen.
Hvalpene kan som udgangspunkt hentes, når de er 8-9 uger, alt efter udvikling og forhold.
Som udgangspunkt sætter jeg den til at de flytter fra de fyldte 9 uger.
Hvalpene vil ikke flytte af én omgang, men løbende, da det tager tid at overdrage, og det vil være for stort et chok for tæven at miste alle på én dag.
Vi ved alle gerne vil have deres hvalp hjem på dagen de bliver 8 uger, men vi har valgt at prioritere hvalpene, og deres mor.
OBS: Nuværende kuld (Født 5/5-21) fyder 8 uger d. 31/12-21. Grundet nytår med brag, travlhed og andre stressfaktorer, vil hvalpene først starte flytningen i weekenden d.7-8-9 januar, og frem.
En enkelt tævehvalp i kuldet, vil blive udbudt til udstationering.
En udstationeringsaftale er en aftale om vederlagsfri (gratis) overdragelse til lån af en hund, der afløses af en vederlagsfri overdragelse til eje, når låneperioden ophører. I låneperioden har (opdrætter/hundens ejer) fortsat ret til at foretage de fornødne foranstaltninger med henblik på udstilling, sundhedsundersøgelser, parring, og gennemførelse af fødsel mv. De hvalpe som kommer til verden i udlånsperioden tilhører långiveren (opdrætter/hundens ejer), og ejendomsretten til hunden overgår først til låntager (udstationeringsværten), når den aftalte avl er tilendebragt (eller senest 5 år efter udstationeringens påbegyndelse, uanset om opdrætteren har udnyttet de aftale rettigheder over hunden).
Nej, du er ikke tvunget til at deltage i en mønstring, men vi vil sætte stor pris på din deltagelse. For at komme videre med arbejdet mod at få racen internationalt godkendt, og for at sørge for racens generelle overlevelse, har vi behov for så mange mønstrede hunde som muligt.
Hvalpen anbefales at mønstres når den er 1 år og 2 år. Der afholdes mønstringer løbende rundt om i landet.