Dansk spids

Pelspleje

Mellem

Størrelse

Middelstor Hanner: 43 - 49 cm Tæver: 39 - 46 cm

Forventet livslænge

ca. 15 år

Temperament

Livlig, venlig, nysgerrig og modig

OPRINDELSE

Racen har formentlig eksisteret her i landet i utallige år. Den har levet et meget anonymt og ubemærket liv under navne som samojedespids, ulvespids og grønlænderspids. Den levede for det meste på gårde i Jylland som børnenes hund og i byerne hos jævne borgere og erhvervsdrivende. I 1988 tog Dansk Kennel Klub initiativ til at samle og mønstre så mange eksemplarer af racen som muligt. Det førte til en foreløbig registrering og en standard baseret på de hunde, der blev godkendt til avl.

Den er venlig, tolerant og omgængelig over for mennesker og andre dyr, vagtsom og noget gøende. I familien er den kærlig og meget hengiven og en altid veloplagt legekammerat for børnene. Over for fremmede kan den være en smule reserveret. En fordringsløs hund, der finder sig godt til rette som værdsat selskabshund.

BEHOV

Trives bedst med et godt socialt liv i nær kontakt med mennesker, men den kan udmærket lære at være alene. Sætter stor pris på motion og beskæftigelse, men er ikke egentlig krævende.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den har helt frem til i dag fungeret som en kombination af gårdhund og selskabshund. Dens jagtlyst er meget behersket, så den er ikke tilbøjelig til at strejfe omkring på egen hånd, men holder sig oftest i nærheden af sit område og sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den glansfulde og middellange pels har blød og tyk underuld, og den beskytter godt i al slags vejr. Den skal børstes grundigt igennem en gang om ugen for at begrænse fældningen til overgangsperioderne forår og efterår. Et bad to til tre gange om året gør underværker.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den påbegyndes tidligt og gennemføres med venlig konsekvens. Hunden er kvik og glad for at løse opgaver, så med en varieret og tempofyldt træning er den velegnet til mange former for hundesport.

 

Tekst udlånt af koebhund.dk

Dansk navn Dansk spids
Andre navne Ulvespids Grønlænderspids Samojedespids Hvid spids. Senest blev racen kaldt Dansk hvid spids
Internationals racenavn Racen er endnu ikke internationals anerkendt
Hundetype Spidshunde
Oprindelsesland Danmark
Brugsegenskaber Familiehund
Forventet livslængde Ca. 15 år
Størrelse Mellem
Højde Hanner 43 – 49cm Tæver 39 – 46 cm
Vægt 12-18kg
Farver Fra hvid over i bisquit (gullig cremefarvet).